Bir İnceleme yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapları kullanım düzlükına gereğince, rengine için evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan prototip sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Kasa üzerindeki fitil yuvasına amelî etkili birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları üzere bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Her yangın merdiveninin her dü yerında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

İnsanların yangın esnasında güvenli bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başında mahal yer kasavetn bapsı çok önemli olmaktadır.

Dizayn olarak başkalık göstermekle yanında ortak özellikleri, dayanıklı ve muhakkak strüktürda olmalarıdır. ölçünlü iç baplara nazaran farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine Yangın Çıkış Kapısı erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü simultane bapnın kolaylıkla açılması sinein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın Kapısı omurga amacı insanların beis kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve sorunaretler kullanılır.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Report this wiki page